Aktualności
< powrót do aktualności

Bitamina

20:00
bitamina
Archiwalne

Bitamina powstała z  przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką do nas trafia jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwamy bardzo osobiście.

Rok 2005, obóz aktorski Machulskich. To tutaj krzyżują się drogi Amara i Mateusza, założycieli Bitaminy. Niedługo potem dołącza do nich Piotr. Niezwykle uzdolnieni i aktywni artystycznie na różnych polach przypadają sobie do gustu. Nie przeszkadza im to, że Mateusz na co dzień mieszka w Niemczech, gdzie spełnia się jako aktor i reżyser, a Amar z Piotrem wiele czasu poświęcają produkcji ekologicznego sera i warzyw.  Tworzą kolektyw, którego działalność nieprzerwanie trwa do dziś.

Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają  o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym.

 

Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”,  kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko.

Dyskografia:
Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)
C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records)

Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records)

Linki:

bitamina.bandcamp.com

facebook.com/TheBitaminaC
www.youtube.com/user/TheBitaminaC/videos

kalejdoskoprecords.com

facebook_bitamina_2018

Bilety:
35 zł (przedsprzedaż); 45 zł (w dniu koncertu).

Ta strona używa pliki cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Akceptuję